Bluebeams pressrum

Bluebeam och The B1M uppmärksammar världens mest inspirerande byggberättelser med priset Construction Story of the Year

Ledare inom programvara och media lanserar en världsomspännande jakt på de mest innovativa och banbrytande berättelserna inom byggande i en tävling som blir den första i sitt slag.

Pasadena, Kalifornien (den 26 juli 2021) Bluebeam, Inc. och The  B1M har idag lanserat tävlingen Construction Story of the Year. Tävlingen är den första i sitt slag för arkitekt-, ingenjörs- och byggbranschen (AEC) och syftar till att rikta strålkastarljuset mot de människor och projekt som har haft en unik, positiv inverkan på branschen och främjat förändringar av den byggda miljön.  

The B1M har i samarbete med Bluebeam lanserat en webbplats för anmälan och tar just nu emot bidrag från personer med ovanliga berättelser inom ett brett spektrum av innovativa metoder – från teknisk problemlösning till innovationer inom hållbarhet, användning av miljövänliga material och hantering av kriser som klimatförändringarna och bostadsbristen – eller som beskriver program som är avsedda att öka mångfald och inkludering på byggarbetsplatsen.  

”Bakom varje byggprojekt finns en berättelse: oväntade problem, smarta lösningar och utmaningar som man till sist övervinner”, säger Don Jacob, Founding Team Member på Bluebeam och VP, Technology & Innovation, Build & Construct Division på Nemetschek Group. Han förklarar: ”Problemet är att vi sällan får höra talas om dem. Det här är ett fantastiskt tillfälle att dela de här berättelserna och visa vad som krävs för att skapa alla de omdanande uppdrag som formar vår värld.”   

”Byggbranschen är inte särskilt bra på att skryta”, förklarar Fred Mills, Co-Founder och Managing Director på The B1M. ”De flesta förstår sig inte riktigt på den här viktiga sektorn och vad den kan åstadkomma. Ingenjörer, arkitekter, byggledare, stadsplanerare och alla möjliga andra i branschen arbetar outtröttligt för att göra vår värld till en bättre plats. Deras berättelser förtjänar att uppmärksammas.”  

Sedan 2002 har Bluebeams innovativa tekniklösningar satt standarden för samarbete och effektiva arbetsflöden för yrkesverksamma inom arkitekt-, ingenjörs- och byggbranschen världen över. Fler än 2 miljoner byggare i över 135 länder förlitar sig på Bluebeams lösningar för att få mer gjort på kortare tid. The B1M är världens ledande videoplattform för arkitektur och byggande med en YouTube-kanal med över 1,7 miljoner prenumeranter och 18 miljoner organiska visningar per månad.    

Anmälan är öppen från idag och fram till fredagen den 3 september 2021. Finalisterna väljs ut av en panel som består av branschexperter och vinnaren presenteras under ett liveevenemang den 27 oktober 2021.  

Vinnaren kommer att få medverka i en längre intervju och dokumentär med Fred Mills från The B1M, och hans eller hennes berättelse kommer att belysas på The B1M:s och Bluebeams plattformar. Vinnaren kommer också att få möjlighet att tala på The B1M:s evenemang samt en minnestrofé.  

Om du vill veta mer om priserna och hur du anmäler dig kan du besöka The B1M:s webbplats.   

Dela den här artikeln