Bluebeams pressrum

Digitalt samarbete boostas med Bluebeam Studio-server i Norden

I en tid då digitala arbetsmetoder blir allt mer populära finns också behovet av höga internationella standarder. Med en ny Studio-server i Sverige får Bluebeam Revu-användare en säker och snabbare åtgång till sina projekt i Studio, samtidigt som de uppfyller lokala datakrav.

(Kista, 2 februari 2021) Goda nyheter för Bluebeam Revu-användare som med en lokal Studio-server nu har möjligheten att lagra projektdata inom Sveriges gränser. Det är en del av Blubeams vision, att alltid möta kundens behov och krav, oavsett var i världen de arbetar.

Genom att placera en ny Studio-server i Sverige gör Bluebeam digitala samarbetsmetoder och lagringsalternativ tillgängliga för alla användare i Norden, även i projekt där säkerhetskraven är högre. Studio-servern i Sverige är avsedd att innebära en förbättring av de nordiska företagens samarbetsutrymmen och deras möjligheter att hantera projektinformation och projektdata. Magnus Åhlén, Regional Director Nordics på Bluebeam, förklarar:

”Det är strategiskt viktigt för oss och för branschen i stort att vi kan möta den lokala marknadens behov av datasäkerhet. Detta ger en utökad möjlighet för fler att använda Studio, där säkerhetskraven är högre. Vi öppnar för fler samarbeten i realtid – alltid med data nära till hands.”

Högre upp- och nerladdningshastigheter  

Det råder ingen tvekan om att digitaliseringen är här för att stanna. Det är därför som det är viktigt för Bluebeam att ge sina nordiska team bästa tänkbara möjligheter att hålla kontakten och samarbeta i realtid, oavsett om de är på jobbet, hemma eller någon helt annanstans. Samtidigt kommer den nya servern att ha en positiv inverkan på upp- och nerladdningshastigheterna för användare i Norden.

Ulf Larsson, Chef operativt stöd på NCC Building Sverige kommenterar:

”Genom att Bluebeam Studio molntjänst nu finns på svenska servrar kan byggbranschen möta kundernas behov att följa de nationella riktlinjerna att lagra informationen inom Sveriges gränser. Detta underlättar den fortsatta utvecklingen att digitalisera arbetssätten och samverka tillsammans i realtid.”

Lanseringen av Bluebeams nya Studio-server innebär att användare i Norden får ut mer av att samarbeta i Studio-sessioner. Samtidigt kan användare se fram emot att lagra alla sina data lokalt, inom Sveriges gränser. På så sätt kan man efterleva säkerhetskraven och samtidigt känna sig tryggare i vetskap om att projektdata lagras säkert.

Dela den här artikeln