Bluebeams pressrum

Bluebeams globala expansion fortsätter med nytt dotterbolag i Tyskland

Byggteknikledaren etablerar sin lokala närvaro i de tyskspråkiga länderna med ett huvudkontor i München.

Pasadena, Kalifornien, USA (12 november 2018)

Bluebeam, Inc., ledande utvecklare av innovativa tekniska lösningar för arkitektur-, ingenjörs- och byggbranschen (AEC) världen över och en del av Nemetschek Group, tillkännagav idag att ett nytt dotterbolag bildats i Tyskland för att ge kunderna bättre service samtidigt som man strategiskt stärker sina totala investeringar och sin närvaro i regionen.

Bluebeam GmbH grundades officiellt i september med Georg Reindl som vd. Bluebeams nya dotterbolag har huvudkontor i München och arbetar med försäljning och support till kunder i Tyskland, Österrike och Schweiz. Innan Reindl började jobba för Bluebeam hade han flera ledande befattningar på olika teknikföretag som Microsoft, Oracle, Siemens, WSCAD Electronic och Mensch und Maschine.

”De tyskspråkiga länderna är ett av de största och viktigaste segmenten inom AEC-branschen. Vi är stolta över att ha lanserat en regional försäljnings-, marknads- och serviceorganisation i Tyskland som en del av vår pågående internationella expansion”, menar Bluebeams vd Jon Elliot. ”Georg har en enorm erfarenhet av den tyska marknaden och med sina kunskaper inom ingenjörsbranschen och långa erfarenhet av marknadsutveckling, kundansvar och kundsupport är han perfekt för att ta hand om Bluebeams växande kundbas och återförsäljarnätverk.”

Bluebeam, Inc., grundat och baserat i Pasadena i Kalifornien, utvecklar innovativa tekniska lösningar som sätter standarden för projekteffektivitet och samarbete för över 1,3 miljoner design- och byggnadsexperter världen över. Bluebeam GmbH kompletterar Bluebeam Limited UK Ltd., med säte i London, England, och Bluebeam AB, baserat i Stockholm, genom att erbjuda lokalt anpassad service och lösningar för digitala arbetsflöden till den snabbt utvecklande globala byggbranschen.

”Byggbranschen i Tyskland förändras i takt med att företagen börjar använda digitala lösningar för att öka produktiviteten och effektiviteten”, menar Georg. ”Bluebeams lösningar är en avgörande del av moderna och digitala arbetsflöden inom byggbranschen och innebär enorma fördelar som är direkt mätbara i såväl tids- som kostnadsbesparingar. Jag är stolt över att leda Bluebeams nya tyska dotterbolag. Och jag är övertygad om att vår teknik påverkar projekt och organisationer på ett revolutionerande sätt som kommer att skapa helt nya nivåer av lönsamhet och effektivitet inom branschen.”

Kontakt:

Bluebeam GmbH

Konrad-Zuse-Platz 1

81829 München

Tyskland

info@bluebeam.de

Dela den här artikeln