Bluebeam förvärvar Project Atlas banbrytande SaaS-lösning för byggbranschen

In Pressrum by Mark Williams

Kraftfull visualiseringslösning ”kartlägger” den byggda miljön genom hela projektets livscykel

 

Pasadena, Kalifornien, USA (13 juni 2018) Bluebeam, Inc., ledande utvecklare av innovativa tekniska lösningar för arkitekt-, ingenjörs- och byggbranschen, meddelar idag att det har förvärvat i huvudsak alla tillgångarna i privatägda Project Atlas, LLC.

 

Project Atlas grundades 2017 av byggbranschveteranerna Todd Wynne och Joe Williams, som skapade en digital kartläggningsmotor som använder geografisk plats i stället för traditionella mappstrukturer för att organisera och visualisera 2D-ritningar och projektdata. Denna platsbaserade orientering gör att konsulter och byggarbetare kan skapa och söka i en sömlös digital karta över sina projekt, som innehåller ritningar, personer, material, platsfoton och drönarbilder, allt inom mycket detaljerade zoombara lager.

 

”Bluebeam grundades på idén om att kraftfulla byggindustri-lösningar även ska vara enkla att hantera, kunna leverera rätt information vid rätt tidpunkt och samtidigt underlätta för alla projektdeltagare att samarbeta under projektets hela livscykel”, säger Jon Elliott, VD för Bluebeam. ”Vi är otroligt glada över att lägga till Project Atlas till vår portfölj med lösningar för att fortsätta att uppfylla det här löftet. Project Atlas ger användare ett helt nytt sätt att visuellt organisera och förena platsbaserade dokument och data. Denna platsbaserade metodik minskar den tid det tar att hitta viktiga ritningar och information avsevärt, vilket gör det möjligt för beställare, arkitekter, ingenjörer, entreprenörer och underentreprenörer att få tillgång till data på ett omedelbart och lättförståeligt sätt som kommer att vara särskilt användbart ute i fält.”

 

”Kombinationen av Bluebeams effektiva projekt- och samarbetsverktyg tillsammans med Project Atlas’ förmåga att organisera projektinformation efter plats ger den bästa uppsättningen av kompletterande produktivitetsverktyg som branschen har sett”, säger Joe Williams, medgrundare av Project Atlas och chef för Project Atlas-produkthantering på Bluebeam.

 

”Det är den här kombinationen av visualisering, samarbete och projektdokumentation som vår bransch behöver för att fatta de där sista minuten-besluten ute på fältet, som ofta är de viktigaste och dyraste besluten i ett projekt”, tillägger Todd Wynne, medgrundare av Project Atlas och chef för affärsutveckling och partnerskap på Bluebeam. ”Genom att samarbeta med en visuell karta över ett projekt kan kunder förstå projekt i ett välbekant sammanhang och bryta ner de barriärer som ofta förhindrar att information når de personer som behöver den.”

 

Bluebeam ser fram emot att visa arbetsflöden med Project Atlas på Bluebeam Extreme Conference, som äger rum 17–19 september i Austin, Texas, USA.