Bluebeam Revu 2017 maximerar arbetsflödet över hela projektcykeln

In Pressrum by Ratika Sadana

Bluebeams lösningar förbättrar hur yrkesverksamma inom design- och byggbranschen arbetar, leder projekt och kommunicerar digitalt.

Pasadena, California, USA (7 mars 2017)


Bluebeam, den ledande utvecklaren av innovativa arbetsflödeslösningar för design- och byggbranschen, tillkännager lanseringen av Revu 2017, som levererar nya och utökade verktyg för processautomatisering som sträcker sig över hela projektcykeln och maximerar arbetsflödet.


Bluebeam Revu är den heltäckande lösningen för digitalt arbetsflöde och samarbete som används av över en miljon yrkesverksamma inom design och bygg världen över. Sedan 2002 har Bluebeam utvecklat smarta lösningar för desktop- och mobila system och molnbaserade lösningar för papperslösa arbetsflöden som drar nytta av PDF för att dela metadata, hyperlänkar, bokmärken, bilder, bifogade filer och 3D-data. Genom att utnyttja öppen källkod skapar Revu en gemensam datamiljö som gör det möjligt för arkitekter, ingenjörer, kalkylatorer, entreprenörer och byggherrar att upprätthålla dataintegritet, förbättra projektkommunikation och effektivisera processer.


Revu 2017 levererar helt nya funktioner och förbättringar för en rad olika discipliner inom design- och byggbranschen, som har utvecklats baserat på kunders önskemål samt forskning inom branschen.

  • Nya materialberäkningsverktyg gör att kalkylatorer kan skapa PDF-baserade anbud av högre kvalitet med ökad precision och hastighet.
  • Utökade batchbearbetningsverktyg gör att arkitekter och ingenjörer snabbt och effektivt kan använda digitala signaturer och professionella stämplar i en batch med flera filer utan att behöva öppna, signera och spara ett dokument åt gången.
  • Nytt verktyg för automatiskt skapande av formulär ökar effektiviteten inom många områden, däribland informationsförfrågningar, underlag, avtal och tillstånd.
  • Förbättrade mätnings- och räkningsverktyg möjliggör för yrkesverksamma inom bygg att undvika överskott och utnyttja materialberäkningsdata i fler led och på så sätt effektivisera sin dokumenthantering.
  • Utökad 3D-navigering och funktionalitet hjälper till att förmedla visuellt komplexa koncept till projektpartners, samtidigt som möjligheten att bädda in 360 foton gör det möjligt att snabbt utvärdera och dokumentera byggplatsens status.

“Med varje version av Revu är målet att bemöta våra kunders nya arbetsflödesbehov och skapa en mer integrerad, kraftfull och heltäckande lösning”, säger Don Jacob, teknikchef och tf. VD på Bluebeam. “Revu 2017 åstadkommer detta genom att leverera en ny programsvit med materialberäknings- och automatiseringsverktyg som avlägsnar repetitiva och tidskrävande uppgifter samtidigt som samarbete och arbetsflöde fortsätter att optimeras. Därmed får användare en konkurrensfördel genom att producera bättre anbud och projektleverabler av högre kvalitet."


Bluebeam Revu 2017 Standard, CAD och eXtreme finns nu på Bluebeam.se och via vårt globala återförsäljarnätverk.


Om Bluebeam, Inc.

Bluebeam tänjer på gränserna för innovation med sina smarta och enkla markerings- och samarbetslösningar för yrkesverksamma inom design och bygg världen över. Sedan 2002 har Bluebeam, Inc. utvecklat smarta lösningar för desktop- och mobila system och molnbaserade lösningar för papperslösa arbetsflöden som drar nytta av PDF för att skapa en gemensam datamiljö, förbättra projektkommunikation och effektivisera processer över hela projektcykeln. Bluebeams lösningar används av över en miljon individer i över 100 länder för att förbättra hur yrkesverksamma inom teknik arbetar, leder projekt och samarbetar digitalt. Bluebeam grundades i Pasadena, Kalifornien (USA) och har utökat sin verksamhet med nya kontor i Kalifornien, Illinois, New Hampshire, Kanada, England, Skottland, Danmark och Sverige. Bluebeam ingår i Nemetschek-koncernen. Ladda ned en 30-dagars testversion av Bluebeam Revu på vår webbplats.