Bluebeam Software lanceert Studio Prime

In Perskamer by Ratika Sadana

Bluebeam introduceert een nieuw samenwerkingsplatform in de cloud op abonnementsbasis voor verbeterde controle en API-toegang

Pasadena, Californië, Verenigde Staten (3 december 2015)

Bluebeam® Software, toonaangevende ontwikkelaar van op PDF gebaseerde annotatie- en samenwerkingsoplossingen voor architectuur, engineering en de bouw (AEC) en de olie- en gasindustrie, kondigt de release aan van Bluebeam Studio™ Prime, een cloudoplossing op abonnementsbasis voor digitale samenwerking.

Studio Prime voegt nieuwe functionaliteiten toe aan het Bluebeam Studio-platform. Bluebeam Studio is de in 2010 geïntroduceerde technologie voor samenwerking in de cloud die is geïntegreerd in Bluebeam Revu®, het topproduct van het bedrijf. Hiermee kunnen teams en organisaties overal en op elk moment projecten beheren vanaf een desktopcomputer, Windows-tablet of iPad. Studio bestaat uit twee componenten: Studio-sessies, waarmee u in realtime online kunt samenwerken in PDF's met projectpartners, en Studio-projecten, een eenvoudig systeem voor documentbeheer voor PDF's en andere bestandstypen.

Studio Prime bevat alle krachtige functies voor samenwerking van Bluebeam Studio, met de aanvullende mogelijkheid voor beheerders om wereldwijd de toegang van gebruikers tot beheerde projecten en sessies te beheren, evenals de mogelijkheid om gedetailleerde rapporten over alle projecten en sessies te downloaden. Studio Prime biedt ook toegang tot de Bluebeam Studio API, die integraties met externe systemen ondersteunt.

"Door de cloudfunctionaliteit van Bluebeam Studio uit te breiden, hebben we een enterprise samenwerkingsplatform ontwikkeld dat kan worden gebruikt om per project of binnen de gehele organisatie een volledig beheerde omgeving te creëren", aldus Patrick Keller, VP Product Management van Bluebeam.

De beheerfuncties van Studio Prime voldoen aan de vraag naar extra organisatorisch toezicht op inhoud in de cloud. Via de Studio Prime Portal kunnen beheerders bijvoorbeeld externe samenwerkingspartners de toegang tot beheerde sessies en projecten ontzeggen of beperken na voltooiing van een project. Met Studio Insights kunnen beheerders gedetailleerde exporteerbare rapporten over project- en sessieactiviteiten maken, waardoor u meer inzicht krijgt in het Studio-gebruik en eenvoudig controles van gebruikerstoegang tot beheerde inhoud kunt uitvoeren.

Organisaties die kiezen voor Studio Prime krijgen toegang tot de Studio API voor integratiemogelijkheden via het Bluebeam Developer Network. Zodra Bluebeam goedkeuring heeft verleend voor de voorgenomen integratie, kunnen Studio Prime-beheerders leden machtigen om gebruik te maken van de API, zoals in het geval van een projectmanager die Studio-projectdocumenten gesynchroniseerd wil houden met een intern documentbeheersysteem of een Studio-sessie wil starten vanuit een externe toepassing. Prime-beheerders hebben ook de mogelijkheid om integraties uit te schakelen, bijvoorbeeld als een integratie de beleidsregels van een bedrijf schendt.

Bluebeam Studio Prime is vanaf 3 december 2015 verkrijgbaar bij Bluebeam en Bluebeam Authorised Resellers.

Informatie over Bluebeam, Inc.

De innovatieve desktop-, mobiele en cloudoplossingen van Bluebeam verleggen de grenzen van digitale samenwerking zodat professionals in de meest document-intensieve bedrijfstakken hun werk beter kunnen doen. De bekroonde PDF-oplossingen van Bluebeam worden door 's werelds beste architecten, ingenieurs en aannemers, olie- en gasbedrijven, fabrikanten, overheidsinstellingen en gemeenten ingezet om hun papiergebruik met meer dan 85% terug te dringen en hun productiviteit met meer dan 60% te verhogen. Het Account Services-team en wereldwijde reseller-netwerk van Bluebeam bieden al meer dan 10 jaar oplossingen voor uitdagingen van klanten in meer dan 100 landen. Bezoek www.bluebeam.nl en ontdek waarom Bluebeam de status quo verandert en een nieuwe standaard zet.