Bluebeam Software lanserar Revu 2016

In Pressrum by Ratika Sadana

Bluebeam introducerar förbättrade rapporterings- och navigerings-funktionalitet.


Pasadena, Kalifornien, USA (24 februari 2016)

Bluebeam® Software är en ledande utvecklare av PDF-baserade lösningar för kommentarer och samarbete inom arkitektur, ingenjörer, byggnadsindustri (AEC) samt olja och gas. Nu lanserar bolaget den senaste versionen av sin flaggskeppslösning: Bluebeam Revu® 2016.

2016-produktlanseringen tog sig ett uttryck som vi inte sett i tidigare lanseringar från Bluebeam. De ansvariga på Bluebeam valde att låta bolagets USA-baserade kunder – nämligen Black & Veatch, Turner Construction, Sundt och Gensler, samtliga verksamma inom byggnadsbranschen – presentera de nya Revu-funktionerna via en global direktwebbsändning. Här sammanfördes framstående AEC-mentorer med varsin ung AEC-skyddsling, och varje sådan duo fick demonstrera de nya produktfunktionerna och de förbättrade arbetsflödeslösningarna. Under webbsändningen avslöjade Bluebeam att man kommer att stötta unga studenter genom att ge bort gratis studentlicenser.

I Revu 2016 kombineras avancerade PDF-funktioner för redigering, kommentarer och samarbete med följande nya funktioner för bättre digital projektdokumentshantering, bättre rapporter och bättre navigering:

  • Batch Markup Summary – skapa rapporter om och exportera data från flera olika PDF-filer, för smidig kommunikation samt förmedling och bearbetning av data: nog så viktigt i stora projekt. Användarna kan skapa antingen en enda kommentarsöversikt för flera olika PDF-filer eller enskilda översikter för var och en av PDF-filerna i en given batch.
  • Revit-plugin-förbättringar – exportera Revit-rum till Revu-utrymmen automatiskt, för "smartare" PDF-filer där du spårar alla kommentarer samt snabbt och enkelt räknar ut ytmått.
  • Med Legends kan du skapa en effektiv överblick över kommentarerna (på en sida) i en PDF-fil. Legends uppdateras dessutom automatiskt när du lägger till, tar bort och ändrar kommentarer.
  • Med Taggarna kan du smidigt navigera bland och sortera ett obegränsat antal PDF-filer inom Sets, en funktion där du kan visa en grupp PDF-filer (med olika källor) som ett samlat dokument, i en enda flik. Med Revu 2016 kan användarna lätt tagga blad utifrån bl.a. bladnummer, bladnamn, ritningsdatum och revisionsnummer. Med taggar i bladen kan användarna också generera en komplett ritningslogg utifrån ett Set.
  • Ytterligare förbättringar, t.ex. dynamiskt XFA-stöd, formatering av bokmärkesexport, fler alternativ för justering av kommentarer samt – för första gången – möjlighet att installera Revu 2016 och Vu 2016 parallellt som Open Licence-kund.

"Vi utvecklade Revu 2016 i samarbete med kunderna, eftersom vi ville att användarna skulle få vara med att ta PDF-navigering och -rapporter till en ny nivå," förklarar Richard Lee, Bluebeams VD. "Vi ville visa alla exakt hur värdefullt det samarbetet var, så vi bad kunderna att själva presentera Revu 2016. Det är en stor glädje att de nu har hjälpt oss att leverera den bästa Revu-lansering vi sett."

Revu 2016 kommer att presenteras i en rad direktsända webbinarier – schemat för dem ligger här.

Bluebeam Revu 2016 går att köpa direkt från Bluebeam och hos auktoriserade Bluebeam-återförsäljare den 24 februari 2016.


Om Bluebeam, Inc.

Bluebeams innovativa lösningar för skrivbord, mobil och moln flyttar fram gränserna för digitalt samarbete som underlättar för yrkesverksamma i de mest dokumentintensiva branscherna att göra det de gör bättre. Bluebeams prisbelönta PDF-lösningar används av världens ledande företag inom arkitektur, teknik och byggnation, olje- och gasbolag, tillverkningsindustrin, statliga myndigheter och kommuner för att minska pappersanvändningen med mer än 85 % och öka produktiviteten med över 60 %. Bluebeams team för redovisningstjänster och globala återförsäljarnätverk har löst kundutmaningar i mer än 100 länder under mer än ett decennium. Besök www.bluebeam.se för mer information om varför Bluebeam ändrar status quo och sätter en ny standard.